Baraž velika šansa za male selekcije: Nekoliko iznenađenja u finišu kvalifikacija

Snovi bi mogli postati stvarnost

Baraž velika šansa za male selekcije: Nekoliko iznenađenja u finišu kvalifikacija

H. Zilić

Pored evropskih kvalifikacija za SP 2022. godine uzbudljivo je i u ostalim zonama, a posljednja stanica za mundijalsku vizu je Interkontinentalni baraž.

U pomenutom baražu nastupit će pobjednik azijskog play offa, četvrtoplasirana ekipa iz Concacaf zone, petoplasirana ekipa i CONMEBOL-a i najbolja ekipa okeanskih kvalifikacija.

Na pola kvalifikacionog puta u grupama, imamo zanimljivu situaciju.

Po trenutnom plasmanu iz Azije, azijski play off bi igrale trećeplasirane selekcije iz grupa A i B, a u ovom trenutku to su Libanon i Oman.

Iz Concacaf zone u Interkontinentalni baraž trenutno bi išla selekcija Kanade, iz Okeanije to je Novi Zeland, a iz Južne Amerike Kolumbija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Po završetku kvalifikacija, bit će održan žrijeb baraža, odakle će pobjednici izboriti plasman u Katar, a ovo je prilika da neke manje selekcije dosanjaju svoje snove.

U dosadašnjim Interkontinentalnim baražima plasman na SP su izborile selekcije Urugvaja, Meksika, Kosta Rike, Novog Zelanda, Australije, Peura, Trininada i Tobaga, a nastupale su i selekcije Jordana, Bahreina, Hondurasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi