Hrvatska rutinski na Kipru, Makedonci "imaju" baraž  u rukama, trijumfi Crne Gore i Slovenije
FOTO: EPA

Kvalifikacije za SP

Hrvatska rutinski na Kipru, Makedonci "imaju" baraž u rukama, trijumfi Crne Gore i Slovenije

Haris Zilić

Odigrani su prvi mečevi sedmog kola evropskih kvalifikacija, a večeras su na terenu bile četiri selekcije iz regije i imale su sjajnu noć.

Hrvatska je u grupi H rutinski savladala Kipar sa 0:3 golovima Perišića, Gvardiola, Livaje i ostala lider grupe tri kola prije kraja. U istoj grupi Slovenija je "prošetala" Maltom i svladala domaću selekciju sa 0:4. Za SLovence dva gola je postigao Iličić, a mrežu Maltežana zatresli su još Šporar i Šeško.

U ovoj grupi Hrvatska i Rusija imaju po 16 bodova i izvjesno je da će ove dvije selekcije do kraja kvalifikacija voditi veliku borbu za prvo mjesto i direktan plasman na Mundijal.

U grupi G, Crna Gora je savladala Gibraltar sa 0:3 i ostala u utrci za baraž. Dvostruki strijelac za Đetiće bio je Beqiraj, a pogodak je postigao i Marušić.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

I Sjeverna Makedonija je još u utrci za baraž, a Makedonci su večeras u okviru grupe J deklasirali Lihtenštajn sa 0:4 i tako izbili na drugo mjesto u grupi. Sada imaju 12 bodova kao i Armenija, Rumunija je na deset bodova, lider je Njemačka sa 18 osvojenih bodova. Golove za Makedoniju protiv Lihtenštajna dali su Velkovski, Alioski, Nikolov i Churlinov.

Top Komentari

Darkwood
Zato kockasti uvjek idu na svjetsko ili evropsko prvenstvo. I ove male uzmu za ozbiljno a mi vec pred početak kontamo ovo ide lako.... yebiga takva nam narav....
8 1
Realist
Hhahahahah Gvardiol 19 ,Stanišić 21, Sosa 23 ,Čaleta Car 25. A tu su jos Sučić 19 ,Majer i Ivanusec 23 ,Šimić 19, Jakić Juranović i mnogi koji tek ulaze u reprezentativni sustav. Veselim se budućnosti reprezentacije.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi