Interovo veliko pojačanje sutra na ljekarskim pregledima

Marokanski reprezentativac stiže u Milano

Interovo veliko pojačanje sutra na ljekarskim pregledima

Iako se špekulisalo da bi transfer mogao biti završen već danas, Sky Sport Italia sada piše da će Achraf Hakimi sutra stići u Milano i obaviti ljekarske preglede prije nego što potpiše za Inter.

Marokanski reprezentativac je protekle dvije godine proveo na posudbi u Borussiji Dortmund, u kojoj je njegov razvoj tekao odlično, pa se jedno vrijeme vjerovalo da bi ga Real Madrid konačno mogao vratiti u svoj prvi tim.

Ipak, Kraljevi su na kraju odlučili 21-godišnjeg lijevog beka prodati Interu. I dalje se špekuliše da će Real od Hakimijeve prodaje zaraditi oko 40 miliona eura.

Sky Sport Italia piše da su i finalni detalji ugovora dogovoreni na današnjoj video konferenciji na kojoj su učestvivali predstavnici dva kluba i samog Hakimija.

Mladi defanzivac bi tako sutra trebao doputovati u Milano, proći sve obavezne ljekarske preglede i potpisati petogodišnji ugovor sa Interom vrijedan pet miliona eura po sezoni.

Da bi transfer uskoro trebao biti finalizovan i ozvaničen sinoć je na određeni način potvrdio direktor Intera Beppe Marotta, kada je poručio da je optimističan da će danas biti postignut konačni dogovor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Hakimi je i ove sezone igrao odlično u dresu Borussije. Skupio je 45 nastupa u svim takmičenjima, a uspio je postići devet golova i upisati 10 asistencija.

Jedno je sigurno, u Interu očekuju da će Hakimi biti veliko pojačanje za ekipu...

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ek76
Trebali su ga ostaviti u Dortmundu jos bar dvije sezone na posudbi, i onda ga fino vratiti i imati igraca za iduci 10 godina. Tako bi bilo dobro i za Dortmund i za Real.
1 0
Śmeker007
Nije ga Real trebao prodati, Carvajal za 2-3 sezone gotov i treba ti novi desni bek, al sta je tu je..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi