Interu slijedi kazna, Spalletti dobro prošao, Milan plaća 10.000 eura

Interu slijedi kazna, Spalletti dobro prošao, Milan plaća 10.000 eura

E. Škorić

Inter neće proći nekažnjeno nakon što su navijači tog kluba optuženi za rasističko vrijeđanje Milanovog igrača Francka Kessiea.

Sportsko pravosuđe FIGC-a je objavilo kako je Kessie bio pogođen rasističkim uvredama tokom milanskog derbija. Veznjaku Rossonera su domaći u sedmoj i 39. minuti skandirali i na taj ga način vrijeđali.

Shodno tome, Nerazzurri rizikuju jednu utakmicu sa zatvorenim tribinama, iako će kazna stupiti na snagu samo ako njihovi navijači izvrše još jedan slučaj rasističkog vrijeđanja.

Inter je ranije dobio dvije utakmice kazne zbog toga što su njegovi navijači vrijeđali defanzivca Napolija Koulibalyja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trener Luciano Spalletti je dobio samo upozorenje nakon što je poslan na tribine tokom pobjede (3:2), dok je Milan kažnjen sa 10,000 eura nakon što je jedan od njihovih navijača bacio potencijalno opasan objekat na teren.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije