"Inzaghi je smijurija, neka shvati da nije za ovaj posao"
(Foto: EPA) Mbaye je prošle sezone upisao 25 nastupa za Bolognu u Seriji A, a ove tek osam do sada...

Mbayeov menadžer bez dlake na jeziku

"Inzaghi je smijurija, neka shvati da nije za ovaj posao"

Senegalski desni bek Ibrahima Mbaye je ove sezone upisao ukupno 10 nastupa za Bolognu, u Seriji A i Kupu Italije.

Postigao je Mbaye i dva gola, ali je šest od posljednjih osam utakmica Bologne u Seriji A odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Zbog toga Giuseppe Accardi, menadžer Mbayea, nije štedio trenera Bologne Pippa Inzaghija u svom razgovoru za Calciomercato.it.

"Inzaghi je smijurija... Bologna je prošle sezone vjerovala u Ibrahimu, a onda sa promjenom na klupi, stvari su se potpuno promijenile i za njega. Ne postoji garancija da nekadašnji šampion može postati i dobar trener. Možda je bolje posvetiti se nekim drugim stvarima kada shvatite da nemate prave vještine za taj posao", izjavio je Accardi.

"Da sam ja predsjednik Bologne bio bih jako ljut, jer je ovo protraćivanje jako vrijedne ekipe. Ista stvar je sa Godfredom Donsahom... Mbaye ima još četiri i po godine ugovora sa Bolognom, tako da je i za klub kontraproduktivno držati ga na klupi. To je protraćena investicija", nastavio je menadžer Ibrahime Mbayea, pa se osvrnuo na potencijalni transfer svog klijenta:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Razgovaramo o čitavoj situaciji sa Reimsom i uskoro će biti novosti. Kada je u pitanju Palermo, Ibrahimi ne bi bilo lako spustiti se u Seriju B, čak iako se radi o velikom projeku i klubu kojem je suđen eliti rang... Samo se nadam da on može vratiti osmijeh na lice i vratiti se igranju. Prošlih nekoliko mjeseci u Bologni su bili smijurija."

Bologna se nakon 20 kola Serije A nalazi na 18. pozicijina tabeli sa 14 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi