Inzaghi: Ne sviđa mi se VAR tehnologija, stalno gubimo bodove zbog toga

Trener Lazija sasvim iskreno

Inzaghi: Ne sviđa mi se VAR tehnologija, stalno gubimo bodove zbog toga

Trener Lazija Simone Inzaghi je u izjavi nakon jučerašnjeg remija protiv Intera (0:0) govorio o VAR tehnologiji, koja je u dosadašnjem dijelu sezone bila vjerovatno najveći protivnik njegovog kluba.

Iako je VAR u Seriju A uveden kako bi olakšao sucima u donošenju pravih odluka, do sada se nekoliko puta desilo da i uprkos ponovljenom snimku dođe do velike greške.

To je na svojoj koži najbolje osjetio Lazio, što Inzaghi nije mogao preskočiti u svojoj izjavi.

"Nakon poništenog penala poslije igranja rukom Škriniara, Lazio je zbog VAR tehnologije već izgubio sedam bodova ove sezone. Moram biti iskren, nije bio penal i to je bila dobra odluka. Lopta je Škriniara samo pogodila u ruku. Bez obzira na to, ostaje činjenica da stalno gubimo bodove zbog VAR-a", započeo je Inzaghi, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne sviđa mi se ova tehnologija i mnogo više volim igrati u Evropskoj ligi gdje je nema. Ne pričam samo o pogrešnim odlukama, već i o situacijama kada fudbaleri, treneri i navijači moraju čekati dva ili tri minuta prije nego proslave gol ili se razočaraju. Zbog toga fudbal gubi emociju".

Nakon 18 odigranih kola, Lazio zauzima peto mjesto na tabeli sa 37 osvojenih bodova i utakmicom manje u odnosu na većinu ekipa u ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi