Inzaghi: Pokrali su nas četvrti put zaredom, možda nas ne žele u Top 4?
U Laziju su ogorčeni zbog greške sudije, ali mnogo više im je zasmetala činjenica da ni VAR nije pomogao. Sve sluti na ozbiljnu zavjeru...

Trener Lazija razočaran dešavanjima na Olimpicu

Inzaghi: Pokrali su nas četvrti put zaredom, možda nas ne žele u Top 4?

Lazio je večeras na svom terenu, u okviru 16. kola Serije A, upisao poraz od Torina rezultatom 1:3. Susret na Olimpicu je odlučila kontroverzna situacija u samom finišu prvog poluvremena kada su domaći ostali uskraćeni za jedanaesterac, ali i ostali sa igračem manje jer je Ciro Immobile zaradio direktan crveni karton.

Da stvari budu još gora u čitavom haosu je svoju ulogu imala i VAR tehnologija.

Fudbaler Torina Iago Falque je u posljednjim trenucima prvog poluvremena očigledno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Međutim, iako se to dogodilo ispred sudije Giacomellija, on nije pokazao na bijelu tačku.

Uslijedili su protesti domaćih, a nakon toga i sukob izrevolitranog Cire Immobilea i fudbalera Torina, Burdissa.

Immobile je odgurnuo Burdissa, koji je potom, čini se, iscenirao jači kontakt i udarac u glavu.

Sudija je potom otišao pregledati snimak, a iako su svi pomislili da će on ponovo pogledati Falqueovo igranje rukom, to se nije desilo. Glavni arbitar je, naime, pregledao snimak sukoba Immobilea i Burdissa i odlučio da je napadač Lazija zaslužio isključenje.

Ekipa Lazija jednostavno nije mogla napraviti ništa sa igračem manje u nastavku, pa je upisala poraz. Nakon utakmice se oglasio i trener domaćih Simone Inzaghi, koji očigledno počinje vjerovati da se u Italiju kuje zavjera protiv njegove ekipe.

"Kadrovi su jasni. Možda mogu analizirati prvo poluvrijeme, ali dešavanja u drugom dijelu su odlučena potezima sudije i njegovih saradnika za VAR. Morali smo igrati bolje u prvom dijelu...Ipak, stvorili smo nekoliko prilika, baš kao i Torino", izjavio je nakon susreta Inzaghi, pa prokomentarisao diskutabilne odluke na štetu Lazija:

"Mislili smo da možemo do trijumfa, ali ovo je četvrta sedmica u nizu u kojoj se osjećamo prevarenima. Radi se o seriji incidenata koji vas tjeraju da dobro razmislite. Sve ste i sami vidjeli."

Fudbaler Lazija Luis Alberto je na poluvremenu poručio da je očigledno da neko ne želi Lazio u prve četiri ekipe u Italiji, a njegovo mišljenje sada dijeli i Inzaghi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne znam, ali nakon četiri kola u kojima se ponavljaju ovakve stvari, morate pomisliti da je to istina. Nadam se da nije, jer je ovo najljepši sport na svijetu, ali ovo je četvrta utakmica u kojoj se prave greške na štetu iste ekipe", poručio je trener rimskog kluba.

"Pitao sam Burdissa zašto nije rekao sudijama da se ništa nije desilo, na šta mi je on odgovrio da im je rekao. Nadam se da će nakon žalbe uvidjeti da se ništa nije dogodilo", poručio je na kraju vidno izrevoltirani Inzaghi.

Promo

Top Komentari

adis pasa
Lopovi zabarski najboljoj ekipi i najboljim navijacim u Italiji nedaju u ligu prvaka.Govna!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi