Torino i sudac Giacomelli porazili Lazio na Olimpicu
Uprkos tome što je utakmica ostala u sjeni sudijske krađe na štetu Lazija, treba odati priznanje i ekipi Torina koja je na Olimpicu odigrala jedan zaista dobar meč.

Utakmica oko koje će se podići mnogo prašine

Torino i sudac Giacomelli porazili Lazio na Olimpicu

Lazio je u posljednjoj utakmici 16. kola Serije A na svom terenu poražen od Torina rezultatom 3:1.

U prvom poluvremenu je viđeno mnogo dobrih šansi na obje strane, ali se ključni detalj dogodio u sudijskoj nadoknadi. Lazio je trebao dobiti jedanaesterac jer je Falque igrao rukom u svom šesnaestercu, nakon čega je Immobile došao u fizički sukob sa Burdissom.

Italijanski napadač nije želio udariti Argentinca koji je pao na travu, a sudac Giacomelli mu je pokazao crveni karton. Prethodno se desila jedna veoma konfuzna situacija sa VAR tehnologijom, s obzirom da je Giacomelli pregledao snimak njihovog sukoba ali ne i situaciju kada je Falque igrao rukom.

Sve to je slomilo Lazio, koji je u drugom poluvremenu igrao sa desetoricom na terenu. Imali su domaći nekoliko prilika kod rezultata 0:0, ali je u 54. minuti Berenguer pogodio za vodstvo Torina od 1:0.

Deset minuta kasnije, Tomas Rincon je postigao sjajan gol za 2:0 da bi u 69. minuti Luis Alberto vratio nadu Laziju da može izbjeći poraz. Tu nadu je brzo ugasio Simone Edera, koji je još jednim lijepim golom donio Torinu 3:1 i pobjedu.

Uprkos tome što je utakmica ostala u sjeni sudijske krađe na štetu Lazija, treba odati priznanje i ekipi Torina koja je na Olimpicu odigrala jedan zaista dobar meč.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za Lazio je ovo bio treći poraz u ovoj sezoni i Nebeskoplavi su ostali na petom mjestu sa 32 boda, ali i utakmicom manje u odnosu na ostale klubove iz vrha izuzev Rome (35). Torino je sada osmi sa 23 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi