Lazio pobijedio Udinese i skočio na treće mjesto

Bitna pobjeda rimske ekipe

Lazio pobijedio Udinese i skočio na treće mjesto

Fudbaleri Lazija pobijedili su danas u gostima Udinese sa 2:1 u okviru 31. kola Serije A i na taj način su se približili cilju - igranju Lige prvaka naredne sezone.

Rimska ekipa se tokom cijele sezone bori za jedno od prva četiri mjesta, a sada je nakon dužeg perioda uspjela da skoči na treće mjesto ispred Rome i Intera.

Nije sve tako dobro počelo po Lazio jer je domaći Udinese poveo sa 1:0 već u 13. minuti kada je strijelac bio Lasagna. Ipak, gosti su brzo odgovorili i to preko Cire Immobilea u 27. minuti. Samo deset minuta kasnije Immobile je bio asistent, a Alberto strijelac za potpuni preokret gostiju.

U drugom poluvremenu oba trenera su napravila po tri izmjene - Oddo u pokušaju da osvoji barem bod, a Inzaghi u pokušaju da sačuva prednost. Na kraju je trener Lazija uspio u svojoj namjeri i njegov tim je zadržao prednost od 2:1. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić odigrao je prvo poluvrijeme na ovoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao što smo maločas i naveli, Lazio je sada treći sa 60 bodova, isto toliko ima i Roma koja je četvrta, a Inter je peti sa bodom manje. S druge strane, Udinese je 13-ti sa 33 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi