Oddo: Sudija je promijenio tok meča

Trener Udinesea nakon poraza od Lazija

Oddo: Sudija je promijenio tok meča

Udinese je danas upisao osmi poraz u nizu. Bijelo-crni su na svom terenu poraženi od Lazija rezultatom 2:1, a trener Udinesea Massimo Oddo je nakon meča istakao da je sudija Rocchi promijenio tok meča.

Naime, Udinese je prvi stigao do vodstva. Igrala se 13. minuta kada je Lasagna pogodio za 1:0, ali Lazio preko Immobilea u 27. minuti stiže do izjednačenja, da bi deset minuta kasnije Alberto pogodio za preokret i, ispostavit će se, konačnih 2:1.

"Mislim da Laziju nije bilo nimalo lako, dosta smo ih namučili. Ipak, tok utakmice je u potpunosti promijenio sudija. Pred nama je bio jak protivnik i momci su dali sve od sebe. Da nismo upisali još jedan poraz u nizu rekako bih da smo pružili dobru partiju", izjavio je Oddo nakon susreta.

Strateg Udinesea je bio izuzetno ljut nakon Immobileovog gola jer je vjerovao da je Adam Marušić faulirao domaćeg fudbalera, Jakuba Jankta, neposredno pred izjednačujući gol.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Komentarisao bih taj faul Marušića, ali ne želim rizikovati suspenziju. Rocchi ne smije ignorisati takve prekršaje. Danas je problem sa sudijama taj što vas pošalju na tribine ako im priđete u želji da porazgovarate sa njima. Nisam se čak ni žalio, samo sam tražio pojašnjenje", istakao je trener Udinesea, pa dodao:

"Uglavnom se to dešava kada znaju da su napravili grešku i ne žele objasniti svoju odluku. Zbog toga vas samo otjeraju... Ne kažem da sam ja žrtva nepravde, govorim da sam osoba koja prizna kada pogriješi, ali to očigledno nije slučaj sa svima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi