Inzaghi preuzeo krivicu: Bila je moja odluka ko će izvesti penal

Dao Dimarcu da šutira

Inzaghi preuzeo krivicu: Bila je moja odluka ko će izvesti penal

Edmir Škorić

Federico Dimarco mogao je Interu osigurati sva tri boda protiv Atalante svojim prvim penalom u Seriji A, ali ga je promašio.

Talentovani napadač dobio je šansu da donese veliku pobjedu aktuelnom prvaku Italije protiv Atalante pri rezultatu 2:2, no on je bio neprecizan s bijele tačke nakon što je Edin Džeko izborio najstrožu kaznu.

Simone Inzaghi je nakon utakmice otkrio da je njegova odluka bila da mladi Dimarco šutira penal.

"Odluka je bila moja, naši izvođači penala su Lautaro i Calhanoglu, koji nisu bili na travnjaku. Imao sam Dimarca i Perišića, Federico je djelovao svježije, a jutros je dobro šutira na treningu", kazao je Inzaghi, dodavši:

"Odlično je počeo sezonu i zaslužio je pobjednički gol na San Siru, ali ovo je nogomet i ovakve stvari se dešavaju".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da je Inter poveo golom Lautara, Atalanta je preokrenula, da bi kasnije u 71. minuti Džeko pogodio za konačnih 2:2 Bio je to peti gol bh. reprezentativca na šest nastupa u Seriji A ove sezone.

"Raspali smo se malo nakon promašenog penala, ali vidjeli smo odličan Inter u većem dijelu prvog poluvremena, a i drugoh protiv vrlo jake Atalante", dodao je Inzaghi.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gax
Di Marko talentovani napadač ???? lik nema veze s napadom
10 0
Gax
Lik je ustvari ljevi full bek,al ovi pisu gluposti ili samo kopiraju i ne provjere tekst
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi