Petim golom na šestom meču Edin Džeko spasio Inter poraza od Atalante

Serija A

Petim golom na šestom meču Edin Džeko spasio Inter poraza od Atalante

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko igra u životnoj formi, sudeći po prvih nekoliko kola u novoj sezoni Serije A.

Inter je večeras na Giuseppe Meazzi u derbiju šestog kola italijanske Serije A imao ogromn ih problema s Atalantom, na kraju je bilo 2:2, a prvog poraza u prvenstvu Nerazzurre je spasio upravo Džeko.

On je u 71. minuti iz blizine pogodio i bio je to njegov peti gol na šestom meču u Seriji A, te se čini da je na najbolji način nadomjestio odlazak Romelua Lukakua. Više golova od Džeke postigao je samo napadač Lazija Ciro Immobile (6).

Inter je inače bolje otvorio meč, pa je golom Lautara Martineza došao do 1:0 u petoj minuti.

Ipak, do odlaska na odmor Malinovsky sjajnim golom u 30. i Toloi u 38. minuti donose potpuni preokret.

Imala je i nakon toga Atalanta nekoliko dobrih prilika, ali nije ih iskoristila, pa je uslijedila kazna. U 71. minuti Džeko postiže gol za 2:2, a nakon toga Inter kreće i po pobjedu.

Džeko je izborio penal u 84. minuti, ali je mladi DiMarco promašio. Tri minute kasnije - novi šok, ali gol Atalante koji je postigao rezervista Picolli je poništen jer je ranije lopta izašla s terena.

Ostalo je 2:2, po bod je možda i najrealniji ishod ovog meča. Inter je treći sa 14 bodova, dok je Atalanta peta sa 11 bodova. Na vrhu je Milan sa 16, a drugi je Napoli sa 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter narednog vikenda gostuje Sassuolu, dok će Atalanta imati još jedan žestok okršaj s Milanom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Džeko klasa, šteta što nije pucao penal...
17 0
ayd
Kljucan pas jod prvog gola, zatim gol i izboren penal. Kakva noc babuke, steta sto Dimarco napuca penal
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi