Inzaghi: Sedam bodova u posljednjih sedam utakmica očito nas je psihički pritiskalo

Trener Intera nakon remija s Fiorentinom

Inzaghi: Sedam bodova u posljednjih sedam utakmica očito nas je psihički pritiskalo

Edmir Škorić

Trener Intera Simone Inzaghi komentirao je remi s Fiorentinom (1:1) u susretu 30. kola Serije A.

Inter je na Giuseppe Meazzi imao želju da ostvari pobjedu i da zadrži korak za Milanom i Napolijem u borbi za Scudetto, no Nerazzurri su još jednom razočarali, pa su odigrali samo 1:1 s gostima iz Firence.

“U prvom poluvremenu nismo odradili dovoljno, ekipa poput naše bi trebala bolje raditi. Nakon prekida smo napredovali, počeli stvarati više šansi i mogli zabiti još golova. Sada nismo u najboljoj situaciji, sedam bodova u posljednjih sedam utakmica, očito, psihički nas je pritiskalo", rekao je trener Intera Simone Inzaghi.

"Fiorentina je u prvom poluvremenu igrala bolje, u drugom smo bili jači. Nisam sretan jer smo i sami natjerali ljude da očekuju više od nas. Momčad osjeća veliku odgovornost u odnosu na percepciju Intera na početku sezone. Imali smo nekoliko savršenih mjeseci, onda je došla kriza, ali dečki bi trebali mirno raditi dalje", dodao je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lider je Milan, slijedi Napoli sa 63, Inter je treći sa 60 bodova, s tim da ima utakmicu manje od rivala.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi