Novi dan i novi kiks: Hoće li titula prvaka za Džeku ostati nedosanjani san?

Inter ponovo kiksao

Novi dan i novi kiks: Hoće li titula prvaka za Džeku ostati nedosanjani san?

Eldar Ganibegović

Inter je u 30. kolu Serije A napravio novi kiks odigravši samo 1:1 protiv Fiorentine.

Kriza prvaka Italije nastavila se i danas, a to je iskoristila i Fiorentina i odnijela bod s Giuseppe Meazze.

Inter je odigrao katastrofalno prvo poluvrijeme. Fiorentina je mnogo pritiskala, pokušavala, a u 21. minuti veliku šansu nije iskoristio Gonzalez kojem je blokiran šut.

U 37. minuti velika šansa za Edina Džeku. Sjajno se izborio za prostor i šutirao iz peterca, ali Terracciano je to glavom odbranio.

Tri minute nakon toga Lautaro Martinez postiže gol za 1:0, ali je on opravdano poništen zbog ofsajd pozicije.

Na otvaranju drugog dijela igre, velika šansa za Artura Vidala, ali je uprskao i on. Kazna je stigla tri minute kasnije kada je nakon divne akcije zabio za 0:1 Torreira. Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Oglasi

Samo pet minuta kasnije Ivan Perišić centrira, a Denzel Dumfries pogađa za, ispostavit će se, konačnih 1:1. OVDJE pogledajte Dumfriesov gol.

U 66. minuti Edin Džeko se izborio za jednu loptu u kaznenom prostoru Firoentine, srušen je Martinez, dosuđen je penal za Inter, ali je poništena ta odluka nakon pregleda VAR snimke.

Simone Inzaghi je u 74. minuti odlučio promijeniti napadački tandem i Džeku i Martineza su zamijenili Sanchez i Correa, a u finišu utakmicu ušao je i Caicedo, no promjene rezultata nije bilo.

Minut prije kraja kolosalnu šansu propustio je i Alexis Sanchez.

Inter ostaje treći sa 60 bodova, tri više i utakmicu više ima Napoli na drugom mjestu, a tri više ima i Milan na prvom mjestu koji večeras ima priliku da ode na +6 (uz utakmicu više) ako pobijedi Cagliari.

Fiorentina se nalazi na osmom mjestu s 47 poena.

U narednom kolu Inter gostuje Juventusu i tu bi mnoge stvari mogle da budu riješene, dok će Fiorentina dočekati Empoli.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 30. kolo:

Inter - Fiorentina (Dumfries 55'; Torreira 50')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Penzionerska ekipa osim Barele i Brozovica cisti prosjek.Dzeko ocajan u zadnje vreme nema ga nigdje i sto mu se stvori vecinom promasi.Druga ekipa bez Lukakua,Hakimija i Eriksena.Forzza Milan
5 8
Zaccheroni
Milan sampion!
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi