Šta će biti s Džekom? Inter na ljeto napušta gomila fudbalera

Postali su višak

Šta će biti s Džekom? Inter na ljeto napušta gomila fudbalera

Eldar Ganibegović

Očekuje nas burno ljeto u Interu, barem kada su u pitanju odlasci iz kluba.

Prema najavama italijanskih medija, konkretno La Gazzette dello Sport, sigurno će Giuseppe Meazzu napustiti šest fudbalera.

Otkrili su i njihova imena, a to su rezervni golman Ionut Radu, Čileanci Alexis Sanchez i Arturo Vidal, Felipe Caicedo koji će se vratiti s posudbe u Genou, Matias Vecino i Aleksandar Kolarov koji će završiti karijeru.

Što se tiče Edina Džeke, njemu ugovor ističe 2023. godine na ljeto i gledat ćemo ga i naredne sezone u dresu Intera, a vidjet ćemo da li će dodatno produžavati ugovor.

Dijamant je, podsjetimo, ljetos stigao u Inter iz Rome i osvojio svoj prvi trofej u Italiji - italijanski Superkup, a nakon ispadanja iz Lige prvaka još su u igri za Scudetto i trofej pobjednika Kupa Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Edin Džeko je za Inter ove sezone na 38 utakmica postigao 16 golova i dodao devet asistencija.

Priliku da dodatno poboljša svoje brojke imat će večeras, s obzirom na to da Inter dočekuje Fiorentinu u 30. kolu Serije A.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Propo ko zeton
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi