Jedno ime posebna želja navijača BiH u izboru novog selektora

Anketa portala SportSport.ba

Jedno ime posebna želja navijača BiH u izboru novog selektora

Edmir Škorić

Bugarski stručnjak Ivajlo Petev po svemu sudeći više neće biti selektor BiH, pošto mu ugovor ističe 29. decembra, a prema za sada nezvaničnim informacijama isti neće biti produžen i već se uveliko govori o njegovom nasljedniku.

Bugarin je preuzeo BiH 27. januara 2021. godine i od tada je vodio 20 utakmica. No, nije se proslavio, izostali su dobri rezultati, upisano je samo šest pobjeda uz po sedam remija i poraza uz gol-razliku 19:24.

Istina, bilo je na momente pozitivnih stvari, znali bi Zmajevi da zablistaju, ali sveukupan dojam je da je Petev premalo uradio kao selektor našeg nacionalnog tima. Stoga, očekivano je došlo vrijeme za rastanak s njim.

Sjednica Izvršnog odbora NFSBiH zakazana je za 29. decembar, a na istoj će biti objavljeno da Petev više nije selektor Zmajeva. Također, istog dana bit će saopćeno i ko će preuzeti kormilo reprezentacije BiH.

Kampanja za izbor selektora ranije je znala biti prava farsa, ali sada je svima u interesu da se ne diže prevelika buka i da sve to ne traje dugo vremena, pa će zbog toga istog dana biti obznanjeno ko je novi selektor.

A ko će to biti, u ovom trenutku je jako teško reći. Postoji niz kandidata, a među njima i bivši selektori Safet Sušić, Faruk Hadžibegić i Mehmed Baždarević.

Oglasi

Ali, to nije sve, odnosno kao mogući novi selektor našeg nacionalnog tima spominje se i nekadašnji reprezentativac Srbije, čovjek koji je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri između ostalog vodio i reprezentaciju Srbije, te Patizan, Valenciju, Sporting Gijon i Real Valladolid, Miroslav Đukić.

Za sada nema previše informacija, iako se vjeruje da najbolje kotiraju Hadžibegić i Baždarević, a čitatelji portala SportSport.ba imali su priliku tokom dana odabrati svog favorita.

Do 20 sati najviše glasova odnio je Safet Sušić, za kojeg je glasalo čak 47 posto ukupnih glasača, dok je daleko ispod na drugom mjestu Miroslav Đukić sa osam posto, slijedi Mehmed Baždarević sa šest, a Faruku Hadžibegiću pripalo je samo dva posto od ukupnih glasova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Anketa, naravno, ne mora da bude nikakvo mjerilo niti ona može da predstavi stvarno stanje želja većine javnosti i navijača BiH, ali u svakom slučaju čini se da Papetu i dalje mnogi vjeruju nakon što nas je odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil 2014. godine.

To je bilo i ostalo jedino veliko takmičenje na kojem smo zaigrali, a nadati se da će uz pomoć novog selektora biti izboreno Evropsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo u naredne četiri godine. Dobri rezultati u Ligi nacija ili prijateljskim mečevima definitivno neće biti dovoljni niti je to nešto što će zadovoljiti odane i vjerne navijače naše reprezentacije.

Top Komentari

KoloToure
Meho Kodro zaslužuje pravu priliku, za sve iz ankete je Ferguson.
15 1
amadeus21
Čekaj, koja budala je uopšte u obzir uzela Đukića???
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti