Gdje će završiti najveći tragičar sezone: Jedno je sigurno, mjesta da ostane nema

Radu na raskrsnici

Gdje će završiti najveći tragičar sezone: Jedno je sigurno, mjesta da ostane nema

E. Ganibegović

Rumunski golman Ionut Radu na ljeto će vrlo vjerovatno napustiti ekipu Intera.

On je ove sezone upamćen po onom poklonjenom golu Bologni za preokret i pobjedu od 2:1 u utakmici koja bi na kraju mogla koštati Inter titule.

Iako je napunio 37 godina, Samir Handanović ne želi objesiti kopačke o klin, nego želi nastaviti evoluirati na najvećem nivou.

Slovenački će golman produžiti ugovor s Interom, a saopštenje o tome bit će objavljeno u ponedjeljak ili utorak, objavio je Calcio Mercato.

Za novi ugovor koji će potpisati s Interom, Handanović bi dobio platu od 2,5 miliona eura, plus bonuse. Sljedeće će sezone Radu osim njega imati konkurenciju u Interu, gdje stiže Andre Onana, golman koji je impresionirao u Ajaxu proteklih sezona.

Tako su se šanse Ionuța Radua da uhvati više minuta u Interu znatno smanjene te će, najvjerovatnije, napustiti momčad na kraju ove sezone. Rumun bi postao treća golmanska opcija u Interu.

Budući da je u Interu od 2013. godine, dok je bio junior, Ionuț Radu je prvi tim ekipe s Giuseppe Meazze nastupio na ukupno pet službenih utakmica u kojima je skupio 362 minute na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Menadžer Ionuța Radua izjavio je kako je nekoliko momčadi zainteresovano za usluge rumunskog golmana, a nisu se ustručavali kontaktirati ga.

Novi članovi Serije A, Lecce i Cremonese, posljednje su dvije momčadi zainteresovane za njegove usluge i već su kontaktirali Oscara Damianija, navodi fcinternews.it.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi