Ipak ništa od povratka na teren, Cassano okreće novo poglavlje

Legendarni napadač želi biti sportski direktor

Ipak ništa od povratka na teren, Cassano okreće novo poglavlje

ako je i sam Antonio Cassano nagovještavao da bi se ove sezone mogao vratiti na fudbalske terene, od toga izgleda neće biti ništa, a ovaj 36-godišnjak se prijavio na kurs Fudbalskog saveza Italije (FIGC) kako bi mogao dobiti licencu za obnašanje pozicije sportskog direktora.

Cassano nije kročio na teren već dvije godine, od kada je "zamrznut" u Sampdoriji i od kada je napustio predsezonske pripreme Verone, a sada je čini se jasno da je njegova igračka karijera gotova.

Naime, FICG je danas objavio listu upisanih na kurs za sportske direktore, a na listi se našli i ime nekadašnjeg napadača Rome, Sampdorije, Milana i Intera.

Osim Cassana na listi su se našli još neki bivši fudbaleri, pa će tako polaznik kursa biti i Cristian Zaccardo koji je nedavno preko oglasnika tražio novi klub, kao i nekadašnji golman Morgan De Sanctis. Među polaznicima je i aktuelni direktor Milana, Leonardo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi