Trećeligaš Ibiza nakon Borriella dovodi još jedno veliko pojačanje

Imaju ogromne planove

Trećeligaš Ibiza nakon Borriella dovodi još jedno veliko pojačanje

E. Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Marco Borriello napustio je SPAL nakon svađe s predsjednikom kluba i odlučio je karijeru nastaviti u dresu španskog trećeligaša.

Borriello je prije nekoliko dana potpisao ugovor s Ibizom koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala što je šokiralo javnost u Italiji. Ovaj napadač imao je nekoliko ponuda od klubova iz Serije A, ali ih je odbio i odlučio se da potpiše s Ibizom ugovor do kraja sezone.

Na predstavljanju Borriello je izjavio da jednostavno nije mogao odbiti ponudu kluba koji se nalazi na prelijepom otoku. Ipak, zaintrigirao je medije izjavom da u klub dolazi još jedan proslavljeni italijanski fudbaler, a mnogi vjeruju da se radi o Antoniju Cassanu koji je već dvije godine bez kluba.

"Imam predivne uspomene iz italijanskog fudbala gdje sam igrao za mnoge klubove i ispisao historiju. Sada želim ispisati historiju u španskom fudbalu. Imao sam ponude iz Serije A i B, ali onda je došla ponuda Ibize i jednostavno sam osjetio da je to pravi potez. Prije deset godina kupio sam kuću ovdje i to je moj dom. Poslije treninga možeš otići u more da se kupaš, ali nisam zbog toga došao. Klub ima velike ambicije i čast mi je što sam tu. Dolazi još jedan Italijan, vrhunski igrač. Ali to je sada tajna za sve", rekao je Borriello.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi