Novi angažman van BiH: Irfan Peljto sudi veliki derbi

Novi zadatak za bh. sudiju

Novi angažman van BiH: Irfan Peljto sudi veliki derbi

M. Šljivak

Najbolji bh. sudija Irfan Peljto ponovo je dobio angažman van Bosne i Hercegovine.

Peljto je otputovao u Grčku gdje će večeras voditi veliki derbi u prvenstvu ove zemlje, a u kojem se sastaju AEK i PAOK.

Fudbalski savez Grčke često zna angažovati strane sudije u utakmicama za koje vjeruju da bi mogle stvoriti probleme domaćim sudijama i često gledamo strane sudije na derbijima.

Tako je i ovaj put. Odlučili su dovesti sudije sa strane za veliki derbi između AEK-a i PAOK-a, a poziv je dobio najbolji sudija Bosne i Hercegovine.

Peljto je i ranije sudio u Grčkoj. U decembru prošle godine je sa pomoćnicima Senadom Ibrišimbegovićem i Amerom Macićem sudio derbi AEK - Panathinaikos.

Također, bh. ekipa je prošle godine bila angažovana od Evropske fudbalske federacije (UEFA) na utakmici kiparskog šampionata između APOEL-a i Omonije i

UEFA je Peljto i saradnicima nakon odličnog posla u ovom meču potom dodijeljivala brojne utakmice evropske lige u kojima je radio odličan posao i očito da je najbolji bh. sudija itekako cijenjen u Evropi.

AEK i PAOK vode veliku bitku za plasman u Evropu. Večerašnji meč će sigurno donijeti dosta izazova za bh. sudije, ali iskustvo je na njihovoj strani.

Potražite više informacija na temu Super League:

AEK je trenutno na četvrom mjestu grčke Superlige sa 55 bodova, a PAOK je poziciju ispred sa tri boda više.

Mozzart vam nudi mogućnost klađenja na utakmicu AEK - PAOK. Kvote su zaista fenomenalne, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Top Komentari

Matija Matko
A kod nas dobije "Losu ocjenu" od kontrolora suđenja kad ne našilji kome treba...
25 0
gameon
Cudi me sto nije gigovic otiso..daleko najjbolji sudac
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi