Irfan Peljto na zadatku u Portugalu

UEFA vjeruje bh. sudiji

Irfan Peljto na zadatku u Portugalu

A. Čaušević

Irfan Peljto je na pravom putu da upadne u grupu elitnih UEFA sudija. 

Najbolji bh. arbitar redovno sudi međunarodne utakmice, a u posljednje vrijeme radi se o susretima s velikim ulogom.

Tako će Peljto i ovog četvrtka biti na radnom zadatku, ovaj put u Portugalu gdje će suditi revanš meč play offa Evropske lige između Vitorije i FCSB.

Peljti će asistirati Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je za četvrtog arbitra delegiran Admir Šehović.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ova odluka UEFA-e znači da Peljto neće suditi sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva koji su subotu igra na stadionu Grbavica.

Ovaj 35-godišnji arbitar je dijelio pravdu i u trećem prekolu kvalifikacija Evropske lige, tada je sudio susret Thun - Spartak.

Top Komentari

faraon14
Opet se nsdovezujem na utakmicu zrinjski radnik i poništen regularna pogodak radniku a za zrinski svirao nepostoheci penal i sto je najgore ni bio suspendovan Sta li radi savez ovaj.
3 4
Furioza1999
faraon14 a sta ti znas Boga ti ti vidio bolje od Peljte sta je bilo ja sam licno vidio kamere i slike iz drugog ugla i sve je ispravno bilo ljudi pricaju kad vide iz jednog ugla a drugi ugao pokazu razlicitu situaciju zato suti
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije