Čovjek od povjerenja: Nekada najbolji sudija svijeta je Peljti povjerio novi zadatak

Izazov za bh. arbitre

Čovjek od povjerenja: Nekada najbolji sudija svijeta je Peljti povjerio novi zadatak

A. Čaušević

Irfan Peljto, najbolji bh. sudija, već neko vrijeme sudi mečeve u inostranim prvenstvima. 

Mark Clattenburg, svojevremeno najbolji sudija svijeta i čovjek koji je sudio finala Evropskog prvenstva i Lige šampiona je Peljti povjerio novi važan zadatak.

Naime, najbolji bh. sudija je zajedno sa svojim pomoćnicima delegiran da sudi utakmicu grčkog prvenstva u Atini između AEK-a i Asterasa.

Taj susret je na programu večeras od 18:30, a Peljti će asistirati Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo.

Potražite više informacija na temu Super League:

Inače, Clattenburg je od ljeta prošle godine predsjednik sudijske komisije FS Grčke i zadužen je za delegiranje sudija i ovo nije prvi put da poziva bh. arbitre.

Peljto i njegovi pomoćnici su u decembru sudili gradski derbi između AEK-a i Panathinaikosa. Susret je okončan pobjedom Zelenih s 1:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi