Peljto dobio poziv, pa mrske bh. rivale usmjerio na Bilino polje: "Neću mu dati karton, ali..."

Finska ostala bez direktnog plasmana na EURO

Peljto dobio poziv, pa mrske bh. rivale usmjerio na Bilino polje: "Neću mu dati karton, ali..."

Eldar Ganibegović

Jučer je utakmica kvalifikacija za EURO između Finske i Kazahstana sudio najbolji bh. sudija Irfan Peljto. U drugom poluvremenu su gosti režirali preokret, a sve je počelo penalom koji je naš sudija više nego ispravno dosudio.

U okviru 8. kola kvalifikacija u grupi H jučer su se u Helsinkiju sastali Finska i Kazahstan. Rezultat je bio pomalo iznenađujući, gosti su slavili s 2:1.

Povela je Finska preko Taylora u 28. minuti, no u drugom poluvremenu preokret. Zaynutdinov je u 77. minuti s 11 metara pogodio za izjednačenje, da bi u 89. minuti donio tri boda gostima.

Glavni sudija ove utakmice bio je Irfan Peljto. Zanimljiv detalj što se tiče njega svakako je bio dosuđen penal, a kamere su snimile i komunikaciju s VAR sobom na bosanskom jeziku.

Jensen je igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru. Peljto je otišao da pogleda situaciju i dileme nije bilo.

"Evo me ispred monitora", rekao je Peljto nakon čega su mu kolege pustile snimak sporne situacije.

Oglasi

"Neću mu davati karton. Znači, kazneni udarac", rekao je Peljto i pokazao na bijelu tačku. 

Finska je s porazom juče definitivno ostala bez direktnog plasmana na EURO. Prema trenutnom stanju u grupama, upravo će Finska biti protivnik naše reprezentacije u polufinalu baraža u martu 2024. godine, pa možemo reći da ih je Peljto usmjerio ka Zenici, a konačno će se sve znati nakon utakmica u novembarskom prozoru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kada je jučerašnja utakmica u pitanju, Irfanu Peljti standardno su pomoćnici bili Senad Ibrišimbegović i Davor Beljo, dok je četvrti sudija bio Miloš Gigović. U VAR sobi bili su Hrvati Ivan Bebek i Mario Zebec.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi