Irfan Ramić potpisao za Istru

Bivši igrač Sarajeva

Irfan Ramić potpisao za Istru · Zvanično

Edmir Škorić

Donedavni igrač FK Sarajeva i član U19 reprezentacije BiH, Irfan Ramić, nastavlja karijeru u Hrvatskoj.

Ramić je polivalentan bočni igrač koji može igrati na više pozicija po desnoj strani, a sa Istrom je potpisao ugovor do 2025. godine.

19-godišnjak koji je ponikao na Koševu odigrao je šest utakmica za prvi tim Sarajeva u prošloj sezoni, dok je za U19 bordo tim upisao 13 nastupa i postigao jedan gol.

Igrao je u svim omladinskim selekcijama bh. reprezentacije, a nakon Ivana Ćalušića drugo je pojačanje ekipe iz Pule koja se takmiči u HNL-u.

Njega će u Istri dočekati Advan Kadušić, još jedan bivši igrač Sarajeva.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istra je prošlu sezonu okončala na petom mjestu sa 46 bodova i bila je jako blizu da se plasira u Evropu, završivši samo tri boda ispod Rijeke koja uz Osijek, Hajduk i Dinamo predstavlja Hrvatsku na evropskoj sceni.

U Hrvatskoj će prvenstvo krenuti za mjesec dana, Irfan Ramić bi zvaničan debi trebao imati u Zagrebu protiv Lokomotive.

Top Komentari

Drakula
Easy money a ima ih ovakvi u akademiji koliko hoces. Nek i 30k dobiju super. Ugovor ima do 2025
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi