Eldar Mehmedović seli u HNL?

Ima mnogo ponuda

Eldar Mehmedović seli u HNL? · Saznajemo

Esmer Oštraković

Iako je ekipa Slobode ispala iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, nekoliko igrača koji su igrali u ovom klubu iza sebe ima jako dobru sezonu.

Jedan od onih koji su privukli najviše pažnje na sebe u protekloj sezoni je mladi vezni fudbaler Eldar Mehmedović.

Naime, Mehmedović je odigrao sjajnu sezonu u ekipi Slobode, ali nažalost po Tuzlake ni njegove dobre igre im nisu uspjele pomoći da ostanu u najvišem rangu takmičenja.

Mladi Mehmedović navodno ima nekoliko ponuda iz naše zemlje, a u posljednje vrijeme se jako često dovodio u kontekst sa FK Sarajevo.

Ipak, nema ovaj sjajni mladi nogometaš samo ponude iz Bosne i Hercegovine, nego i iz susjednih zemalja, a jedna od njih je i Hrvatska.

Kako neslužbeno saznajemo, osim punuda iz BiH, za njegovim uslugama ozbiljno su "zagrizla" i dva člana elitnog ranga Hrvatske.

Oglasi

Radi se o ekipama Lokomotive iz Zagreba, te Istre i postoji realna mogućnost da upravo u jednom od ova dva kluba nastavi karijeru. 

Ono što je koliko toliko dobro za Tuzlake jeste činjenica da je Mehmedović ugovorom vezan za Slobodu, a to znači samo jedno.

Slobodi će u slučaju da se transfer realizuje pripasti određeni novčani "kolač", a obzirom na situaciju u kojoj se nalaze, sigurno da će im dobro doći.

Ove sezone Mehmedović je upisao 28 nastupa za Slobodu, te je postigao pet golova, a neki su bili zaista fenomenalni.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Važno je dodati i to da je Mehmedović veoma mlad fudbaler i da ima 20 godina, a može igrati na pozicijama prednjeg veznog i desnog krila. Dobrim igrama izborio se i za poziv u mladu reprezentaciju. 

Iako ima samo 20 godina Mehmedović je već u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odigrao 50 utakmica i jasno je da je vrijeme za iskorak u karijeri.

Top Komentari

Skender
Prvo, nije nista hrvatska liga kvalitetnija od nase. Drugo, Nije Lokomotiva i istra nista bolja od nasih prvih 5-6 timova. Trece, ne mislim da ce se naigrati kod kroata i bilo bi mu svakako bolje da je presao u Sarajevo.
4 6
realista1982
Zasluženo, vjerojatno čak i u bolju ligu ali polako samo je bitno da igraš !Veliki kapacitet SRETNO!
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi