Utakmica sezone za bh. fudbalera, Jakirović i ekipa se spasili poraza u 98. minuti
FOTO: NK istra

Derbi HNL-a

Utakmica sezone za bh. fudbalera, Jakirović i ekipa se spasili poraza u 98. minuti

Haris Zilić

Derbi Kvarnera u 33. kolu HNL-a odigrali su Rijeka i Istra, a gosti iz Pule su iznenadili domaćine. Sergej Jakirović i njegovi izabranici nisu imali odgovor na sjajnu igru Istre večeras i spasili su bod u 98. minuti utakmice. Završeno je 2:2.

Nakon ovog rezultata Istra se uključila u obrbu za Evropu sa Rijekom i Osijekom, a u igri je i ekipa Varaždina, matematički je tu i Slaven Belupo.

Očekuje nas velika borba za još dva mjesta u Evropi do kraja HNL-a.

Igrač utakmice u redovima Istre u večeršanjem derbiju bio je bh. fudbaler Advan Kadušić.

Bivši fudbaler Sarajeva je zatresao mrežu Rijeke u 31. minuti za 0:1, a u 50. minuti ja asistirao Bakraru za 2:0.

Rijeku u utakmicu vraća Frigan pogotkom iz penala u 73. minuti za 2:1, a u osmoj minuti sudijske naoknade bod Rijeci donosi Ampem golom za 2:2.

Oglasi

Dinamo je prvak HNL-a to je poznato do prošlog kola. Modri su lideri sa 71 bodom četiri kola prije kraja.

Hajduk je sa 59 bodova drugpalsirani i osigurali su Evropu.

U naredna tri kola ide velika borba za dva mjesta u Evropi. Rijeka ima 48, Osijek 45, Istra 42, Varaždin 42, a Slaven Belupo 41 osvojen bod.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Borba nas očekuje i za opstanak između Gorice i Šibenika.

Gorića na devetom mjestu ima 29 osvojenih bodova, a Šibenik je na posljednjem mjestu sa 27 bodova. Jedna ekipa napušta HNL.

Top Komentari

pero98
E moj Vukčeviću, bilo bi čudo da ostaneš u Ri iduće sezone jer realno koštao si nas pet bodova u dvije utakmice. Al ajde, idemo dalje, iduću dobiti. Sretan 36 rođendan Armadi. FF
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi