Mihajlović se vratio na klupu Bologne i osvojio bod, Lazio uvjerljiv protiv Sampdorije
Mihajlović je večeras vodio Bolognu

Nekoliko zanimljivih rezultata u 1. kolu Serije A

Mihajlović se vratio na klupu Bologne i osvojio bod, Lazio uvjerljiv protiv Sampdorije

S. Pašalić, foto: EPA

Lazio je u 1. kolu Serije A stigao do uvjerljive pobjede protiv Sampdorije rezultatom 3:0.

Rimski tim je od prve minute bio bolji tim na terenu, a u 37. minuti je stigao i do vodstva kada je Ciro Immbile sjajnim lob udarcem savladao dolmana domaćeg tima.

U nastavku je Lazio povećao svoje vodstvo kada je Correa pogodio za 2:0. Samo šest minuta kasnije ekipa Simonea Inzaghija je stigla i do trećeg gola, a strijelac je ponovo bio Immbile za konačnih 3:0. Senad Lulić je odigrao cijeli meč za Lazio.

SPAL i Atalanta su odigrali uzbudljivu utakmicu, a gosti su na kraju slavili sa 3:2.

Domaći su golovima Di Francesca i Petagne poveli sa 2:0, ali je Gosens smanjio na 2:1. U nastavku je Muriel golovima u 71. i 76. minuti donio preokret Atalanti i prva tri boda u novoj sezoni.

Torino je na svom terenu savladao Sassuolo sa 2:1. Simone Zaza je golovima u 14. i 55. minuti donio prednost domaćinu od 2:0, a Caputo je golom u 69. minuti smanjio na 2:1, što je bio i konačni rezultat.

Brescia je iznenadila Cagliari u gostima i slavila sa 1:0, a jedini gol je postigao Alberto Donnarumma sa bijele tačke u 53. minuti.

Verona je na svom terenu dočekala Bolognu i odigrala 1:1. Domaći su u 13. minuti ostali sa deset igrača nakon što je Dawidowich dobio crveni karton zbog prekršaja u svom šesnaestercu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dosuđen je i penal, a Sansone je bio precizan za vodstvo Bologne od 1:0. Domaći su u 37. minuti uspjeli izjednačiti nakon što je Miguel Veloso postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca za 1:1, a to je na kraju bio i konačni rezultat utakmice.

Treba istaći da je Siniša Mihajlović vodio ekipu Bologne u ovom meču iako je nedavno objavio da boluje od leukemije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi