Što Srbi i Hrvati rade BiH osjetila je još jedna zemlja: Izgubili su tri igrača od 300 miliona!
Ko zna kako bi izgledala reprezentacija BiH da svi igrači koji imaju pravo nastupa daju prioritet Zmajevima

Sada bi bili mnogo opasniji

Što Srbi i Hrvati rade BiH osjetila je još jedna zemlja: Izgubili su tri igrača od 300 miliona!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina se od nezavisnosti suočava sa odlaskom svojih talenata koji se odlučuju da igraju za Srbiju ili Hrvatsku što zbog patritorskih razloga što iz eventualno perspektivnije karijere i ostvarenja većeg napretka. 

Najsvežiji primjer je veliki talenat Silvio Ilinković koji je iako je pozvan za U21 reprezentaciju BiH otkazao u posljednji čas te je izabrao da igra za Hrvatsku.

Nedavno je i Vladan Kovačević zatvorio vrata BiH i odlučio se za Srbiju, ali su sjajni golman i njegovi predstavnici napravili administrativnu "grešku u koracima" pa Banjalučanin ne može promijeniti sportsko državljanstvo.

Još jedna zemlja je u posljednjih nekoliko godina na svojoj koži osjetila kako to njeni najveći talenti pristaju da igraju za drugu selekciju koja baš kao i Hrvatska i Srbija nude sportistima mnogo više nego BiH.

U pitanju je reprezentacija Irske čija su trojica igrača koja su plaćena preko 300 miliona eura odlučila da igraju za reprezentaciju Engleske.

Oglasi

Naime, za reprezentaciju Irske su trebali igrati Jude Bellingham iz Real Madrida, Jack Grealish iz Manchester Cityja te Declan Rice iz Arsenala.

Bellingham kojeg su Kraljevi doveli iz Borussije Dortmund je trebao igrati za Irsku, što je bio i san njegovog oca Marka, ali je ipak pristao igrati za Englesku.

Grealish iz Manchester Cityja je čak igrao za omladinske selekcije Irske, a čak je jedne prilike i odbio poziv U17 reprezentacije Engleske.

Nakon sage koja je trajala šest godina Grealish se na kraju odlučio za Tri Lava i debi je upisao 2020. godine kod Garetha Southgatea.

Gealish, Bellingham i Rice su na kraju izabrali Englesku

Declan Rice, pojačanje Arsenela od 120 miliona, je čak igrao tri puta za A reprezentaciju Irske, ali je to bilo u prijateljskim duelima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Irci su ga gledali kao budućeg kapitena i lidera reprezentacije, ali se ponovo pojavio Southgate te Ircima ukgrao još jednog velikog igrača koji je u međuvremenu već skupio 43 nastupa za Gordi Albion.

Irska je vodila tri bitke protiv Engleske i sve tri je izgubila te nema sumnje da bi sa Bellinghamom, Grealishom i Riceom ova selekcija imala sigurno drugačiji status u reprezentativnom fudbalu.

Top Komentari

ninna
BIH je ukrala Hadžikadunića Ahmedhodžića Pjanića Ibiševića Kolašinca Spahića Mujdžu i koliko još koji nisu rođeni u BIH
4 2
Hanibal
Nasi susjedi kupe sve Hrvate i Srbe iz BiH, njima nije vazno gdje su rodeni i gdje zive. Tako isto BiH treba pokupiti sve Bosnjake iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Crne Gore te im omoguciti da igraju za svoju domovinu BiH.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi