Ukrajinci u junu igraju dvije domaće utakmice - evo gdje će ih igrati
Foto: T. Hebib

Na svom tlu ne mogu

Ukrajinci u junu igraju dvije domaće utakmice - evo gdje će ih igrati

E. Ganibegović

Ukrajinska fudbalska reprezentacija trebala bi odigrati dvije domaće utakmice u Ligi nacija u junu usred ruske agresije na tu zemlju. 

Ukrajinski nogometni savez objavio je da će reprezentacija sljedeće dvije utakmice igrati u Poljskoj, prenosi sport.ua.

Ukrajina će dočekati Armeniju 11. juna, a utakmica Ukrajina – Irska na rasporedu je tri dana kasnijei obje te utakmice igrat će u Poljskoj u gradu Lodz, koji se nalazi u središnjem dijelu zemlje i to na LSK Municipal Stadionu koji ima kapacitet od samo 5700 mjesta.

Ukrajinska nogometna reprezentacija, koja nije odigrala nijednu zvaničnu utakmicu od početka vojnog sukoba na svom teritoriju, 24. februara, pobijedila je 11. maja u humanitarnoj utakmici njemačku momčad Borussia Monchengladbach rezultatom 2:1.

Podsjetimo, posljednji zvanični susret Ukrajina je odigrala na Bilinom polju kada je u 10. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo s 0:2 savladala našu reprezentaciju i plasirala se u baraž.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

FIFA je odgodila utakmicu doigravanja Škotske i Ukrajine za 1. junizbog rata u Ukrajini, a ona će se igrati u Glasgowu.

Pobjednik između Škotske i Ukrajine sastat će se 5. juna u Cardiffu protiv Velsa u finalu doigravanja za Svjetsko prvenstvo, a pobjednik ovog turnira igrat će u grupi B s Engleskom, Iranom i SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi