Irska promijenila selektora
Foto - EPA

McCarthy otišao

Irska promijenila selektora

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Irske promijenila je selektora.

Mick McCarthy razriješen je dužnosti trenera irskog nacionalnog tima, a na njegovo mjesto imenovan je Stephen Kenny.

McCarthy je trebao predvoditi Irsku u baražu za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ipak, kako su utakmice s marta prebačene za septembar, irski Savez je odlučio da promijeni selektora.

"Fudbalska asocijacija objavljuje da Mick McCarthy više nije selektor reprezentacija. Njegovo mjesto će zauzeti Stephen Kenny".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

McCarthy je ugovor imao do 31. jula, ali s obzirom da su Euro i baraž odgođeni Irci su krenuli s pripremama za septembar.

U polufinalu im je protivnik selekcija Slovačke, a ako uspiju proći ovu prepreku postoji mogućnost da za plasman na Euro igraju protiv Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi