"Nisam gledao Bosnu kako igra, neću se na njih koncentrisati"

Baraž je sve bliže

"Nisam gledao Bosnu kako igra, neću se na njih koncentrisati"

A. Čaušević

Utakmice baraža za Evropsko prvenstvo su sve bliže i bliže. U razigravanju iz Lige B Lige nacija plasman na završni turnir će izboriti jedna od selekcija između Bosne i Hercegovine, Sjeverne Irske, Irske i Slovačke.

U polufinalnim duelima baraža snage će 26. marta odmjeriti Bosna i Hercegovina - Sjeverna Irska te Slovačka - Irska. Finale je na programu pet dana kasnije, a domaćin će biti bolji iz duela BiH i Sjeverne Irske.

Selektor Irske Mick McCarthy uopšte ne razmišlja o sveirskom finalu razigravanja te kako kaže uopšte se neže bazirati ni na Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Irsku, već isključivo na Slovake.

"Vidio sam kao igra Sjeverna Irska jer smo gledali dosta njihovih tuakmica, ali nisam gledao Bosnu, na njih se neće skoncentrisati dok u glavi imam Slovačku", rekao je McCarthy.

"Sjeverna Irska gostuje Bosni i zaista imaju težak zadatak. Uopšte ne razmišljam o tome jer to na nas može utjecati samo ako pobijedimo Slovačku."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ako obje reprezenatcije s irskog ostrva budu uspješne u polufinalu finale baraža će se igrati na Winsdor Parku u Belfastu.

"Uopšte neću biti zastrašen ili uplašen od igranja na Windsor Parku. Mislim da neće ni igrači. Ako tu završimo to znači da smo mi pobijedili Slovačku, a oni Bosnu što bi bilo briljantno", kazao je iskusni stručnjak.

Top Komentari

edo111
BiH v SJEVERNA IRSKA 3:0 IRSKA v SLOVACKA 0:1 FINALE BiH v SLOVACKA 2:0.I KRAJ PRICE
7 1
GigantMostarski
Ovo je grupa koju itekako Bosna moze da prodje. Sad kako ce se pripremit i koliko ce njima stat da naciju ucine ponosnom, to je vec do njih, njihovih glava i ega!
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti