Srbija, poput BiH, tragično ostala bez pobjede
Screenshot: Youtube SportKlub

Nesretni autogol

Srbija, poput BiH, tragično ostala bez pobjede

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Srbije večeras je u Dublinu odigrala 1:1 sa Republikom Irskom.

Reprezentacija Srbije je dominirala u ovom meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a povela je rano golom Sergeja Milinković-Savića, koji je glavom pogodio nakon ubačaja iz kornera.

U 86. minuti panika i konfuzija u odbrani Srbije, Milinković-Savić je napucao Nikolu Milenkovića, od koga se lopta odbija u mrežu...

Tako je Irska osvojila bod, kao i protiv Azerbejdžana u prošlom kolu, pogotkom u zadnjim minutama.

Srbija je, pak, doživjela malu tragediju kao i BiH, koja je u Zenici preokrenula protiv Kazahstana na 2:1, a onda primila pogodak u 94. minuti iz slobodnog udarca, pa je meč završen rezultatom 2:2.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Nemam šta da zamjerim igračima, igrali smo fantastičan fudbal. Obično ekipa koja dominira i bude bolje na kraju bude kažnjena, ako ne iskoristi šanse. Imali smo ih dosta, nismo uspjeli da ih realizujemo iz nekog razloga", rekao je selektor Piksi Stojković nakon utakmice.

"Sami sebi smo dali gol. Idemo dalje, odigrali smo fantastično", zaključio je Piksi.

Top Komentari

Hordas_Aristotel
E neka su, a i vi više vodite brigu o Srbiji i Hrvatskoj nego o našem fudbalu !
14 1
seibeg
Drago mi je da nisu pobijedili još draže bih mi bilo da su izgubili. Prokleti da su, gdje god su prave probleme, opstrukcije nered, pravi genocidaši. Sretna je ona Zemlja gdje ih nema. Sjeme im se zatrlo.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi