Slovenci strepili protiv Malte, Mitrović i Haaland nezaustavljivi

Kvalifikacije za SP

Slovenci strepili protiv Malte, Mitrović i Haaland nezaustavljivi

E. Škorić

Odigrani su mečevi 4. kola evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Srbija je u Beogradu očekivano slavila protiv Luksemburga rezultatom 4:1. Aleksandar Mitrović je u prvom poluvremenu s dva gola riješio posao.

Uspjeli su gosti da smanje u 77. minuti preko Thilla, ali je u 82. minuti Chanot nesretnim autogolom ipak omogućio Orlovima mirniji kraj, da bi Milenković u nadoknadi stigao do gola kojim je postavio konačnih 4:1. Srbija je na vrhu grupe s 10 bodova, toliko ima i Portugal.

Udrugom meču ove grupe Irska je ugostila Azerbejdžan, koji je vodio 1:0, a na kraju je bilo 1:1. Ovo je prvi bod i za jednu i za drugu selekciju. Ispred njih je Luksemburg sa šest bodova.

Erling Haaland je postigao u 20. minuti gol za vodstvo Norveške u Rigi protiv Latvije, a konačnih 2:0 postavlja Elyonoussi u 66. minuti. Norvežani su s 10 bodova zasjeli na vrh tabele, Latvija ostala na četiri boda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Slovenci su u Stožicama u Ljubljani strepili do samog kraja protiv Malte. Poveli su golom Lovrića iz penala u 45. minuti, ali Oblak i odbrana morali su da spašavaju mnoge opasne napade Maltežana.

Odigran je još jedan meč u toj grupi i to na Kipru, gdje je Rusija slavila s 2:0. Grupu će kompletirat meč Slovačke i Hrvatske večeras.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti