Sada je kasno: FIFA pravila spriječila ga da zaigra za Srbiju

Prethodno oblačio dres Brazila

Sada je kasno: FIFA pravila spriječila ga da zaigra za Srbiju

E. Škorić

Direktor reprezentacije Srbije Stevan Stojanović obrazložio je zbog čega Lijanko Vojnović neće igrati za tu zemlju.

Iako je Dragan Stojković želio da Vojnović, inače prvotimac Torina, bude član Orlova, to nije bilo izvodivo.

"Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Stojković je želio da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovu prikupljenje dokumentacije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan, objašnjava Stojanović i nastavlja:

"Lijanko je bio dio mlađih kategorija FS Srbije, zatim je igrao za omladnice i olimpijsku selekciju Brazila, tako da pravila ne dozvoljavaju da opet obuče dres Srbije. Htjeli smo i mi i on, ali jednostavno nije moguće".

Srbiji slijede u junu dva prijateljska meča u Japanu - prvo protiv Jamajke 7., a zatim protiv domaćina Japana 11. juna, na dan kada počinje EURO.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Brazilac sa srpskim korijenima (rođen 1. februara 1997.) zaigrao je za omladince Srbije protiv Španije u Staroj Pazovi 2. marta 2016. godine, a zatim se predomislio i igrao za selekcije Brazila do 20 i 23 godine. Karijera mu od 2017. godine kod trenera Siniše Mihalovića u dresu "bikova" iz Torina nije išla u željenom smijeru najviše zbog povreda, a nije se naigrao na pozajmici kod Mihe na pozajmici u Bologni.

Zbog serije povreda, operacija, za četiri sezone odigrao je samo 68 mečeva za Torino i Bologne, a ovu sezonu je za Torino odigrao 24 meča.

Top Komentari

Husrefbeg22
Steta. Koliko samo igraca ukradose susjedi od Bosne i Hercegovine.
3 0
Manager
Lyanco* (Lyanco Evangelista Silveira Neves Vojnovic)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije