Osveta Sevilli o kojoj će da bruji svijet: Kultna scena iz "Game of Thrones" i povratak Isca u život

Španac ima novi klub

Osveta Sevilli o kojoj će da bruji svijet: Kultna scena iz "Game of Thrones" i povratak Isca u život

Endin Čaušević

Španski veznjak Isco je sedam mjeseci bio bez kluba nakon otkaza u Sevilli, ali njegova agonija je konačno završena i to na potpuno neočekivan način. Isco je pronašao novi klub i Sevilli se osvetio za sve što su mu uradili prošle godine.

Isco je proveo čak devet godina u Real Madridu s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, a prije godinu dana napustio je kraljevski klub po isteku ugovora.

Iako je imao na stolu nekoliko zanimljivih ponuda odlučio se na kraju da potpiše za Sevillu, no to je bio potpuno pogrešan potez.

U Sevilli je proveo tek pet mjeseci, a krajem decembra prošle godine klub je saopštio da mu je raskinut ugovor. Isco je više od pola godine bio bez kluba, no agonija ovog 31-godišnjaka konačno je završena.

Isco je uspio konačno pronaći novi klub, ali i na potpuno neočekivan način osvetiti se Sevilli. Iako se povezivao s Real Sociedadom na kraju je Isco potpisao za Betis koji je sinoć ozvaničio njegov dolazak na sjajan način.

Oglasi

Iz Betisa su iskoristili kultnu scenu iz serije "Game of Thrones" kada se lik Jon Snow vraća u život, a iz španskog kluba su očito na taj način htjeli poručiti da Isco nije završio svoju priču i da su mu oni dali šansu da se vrati na scenu na velika vrata.

Čak se špekulisalo da bi Isco mogao završiti karijeru jer ne može pronaći klub, no sve te priče sada padaju u vodu.

Isco je s Betisom potpisao ugovor na godinu dana i očekuje se da će uzeti dres s brojem deset kojeg je prethodnih sezona nosio Sergio Canales, no ovaj veznjak odlučio se za odlazak u Meksiko.

Kao što je već poznato Isco je ponikao u Valenciji, ali slavu je stekao u Malagi iz koje je na ljeto 2013. godine za 30 miliona eura prešao u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Sevilli je prošle sezone odigrao tek 19 utakmica, te je zabio jedan gol i dodao tri asistencije. Jasno je da se sa Sevillom nije rastao na lijep način, ali potpis za najvećeg rivala Betis niko nije očekivao.

Top Komentari

Culer
Kakva ba osveta. Lik pojma nema.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije