Ima pet trofeja Lige prvaka s Realom, pa zaslužio je makar malo poštovanja

Definitivno

Ima pet trofeja Lige prvaka s Realom, pa zaslužio je makar malo poštovanja

Edmir Škorić

Iza sebe ima veliku karijeru, godine provedene u Real Madridu i pet naslova Lige prvaka, ali to mu ne pomaže da pronađe klub u kojem će igrati. Trenutno je i dalje slobodan.

Dakako, govorimo o Iscu, iskusnom ofanzivnom veznjaku koji je u decembru raskinuo ugovor sa Sevillom. Bio je blizu potpisa za Union Berlin u Njemačkoj, ali je u posljednji čas sve propalo, a onda se nije uspio dogovoriti ni s Konyasporom.

Kasnije ga je agent pokušavao "ugurati" nekom od italijanskih velikana kao što su Milan, Inter ili Roma, no nijedna od tih strana nije htjela da ga angažuje i pored činjenice da ne treba plaćati odštetu.

Isco je nedavno bio predložen Betisu, lokalnom rivalu ekipe za koju je igrao u prvom dijelu sezone, koja ga međutim nije htjela, iako im je trebao igrač sličnog profila nakon povrede Nabila Fekira.

"Vidjeli smo koje opcije postoje na tržištu i na kraju smo odlučili nastaviti u istom sastavu. Sada je nemoguće da iko drugi dođe. Isco? Bio je predložen, vidi se da je dobar igrač, ali uz dužno poštovanje, mislimo da nam nek iigrači ne trebaju", rekao je predsjednik Betisa Angel Haro.

Isco je igrao za Real Madrid od jula 2013., kada je kupljen od Malage za 30 miliona eura, do prošlog ljeta, kada je otišao nakon isteka ugovora.

Oglasi

U svojih devet godina u Madridu, Isco je osvojio pet Liga prvaka, četiri Svjetska klupska prvenstva, tri naslova prvaka Španije, tri Evropska superkupa, tri Španska superkupa i jedan Kraljevski kup.

Iako je bez kluba u najboljim igračim godinama zahvaljujući pametnom ulaganju i idejama njegove supruge zarađuje dovoljno novca da već sada može okačiti kopačke u klin.

Naime, sa suprugom Sarom je pokrenuo projekat s nekretninama koji im donosi ogromno bogatstvo. Inače, bogatstvo čovjeka koji je sa Real Madridom osvojio čak pet Liga prvaka se procjenjuje na 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Isco sada trenira indvidualno i u teretani što je potvrdio i na društvenim mrežama, ali je upitno kada će ponovo na teren i koji će ga klub željeti angažovati nakon višemjesečne pauze.

Definitivno zaslužuje neko poštovanje za dosadašnju karijeru, čudno je da ga tek tako lako odbijaju klubovi širom Evrope, a uostalom i on sam možda želi malo da predahne od onoga što najviše voli.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi