ISIL novom fotografijom zgrozio fudbalsku javnost
Foto: EPA

Najavili napade na Mundijalu

ISIL novom fotografijom zgrozio fudbalsku javnost

Endin Čaušević

Teroristička organizacija Islamska država ponovo je šokirala sportsku javnost objavom fotografije kojom prijete napadima na Svjetsko prvenstvo narednog ljeta u Rusiji.

ISIL je prije nekoliko dana objavio fotografiju Lionela Messija kojem teku krvave suze, te su tako poručili da će izvršiti napade tokom Svjetskog prvenstva koje se igra narednog ljeta u Rusiji. Ipak, teroristi se nisu zaustavili na tome.

Naime, danas je osvanula nova fotografija na njihovom zvaničnom kanalu koja je također "najava" ono što slijedi na SP-u. Ovaj put meta je bio selektor reprezentacije Francuske, Dider Deschamps, uz poruku "On je neprijatelj Allaha i bit će jedna od meta na Mundijalu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi