Iskra i Kiseljak na maksimalnom učinku nakon tri kola

Druga liga FBiH - Zapad

Iskra i Kiseljak na maksimalnom učinku nakon tri kola

A. Beganović

Odigrano je 3. kolo Druge lige Federacije Bosne i Hercegovine grupa Zapad nakon kojeg su se sa maksimalnih devet bodova na vrhu tabele izdvojili Iskra iz Bugojna i Kiseljak.

Iskra je u Bugojnu dočekala NK Brnjaci. Bugojanci su u ovaj duel ušli kao favoriti, a tu ulogu su na terenu i opravdali. Bez većih problema slavili su sa ubjedljivih 4:1. Eldar Omerinović, Timur Softić, Dževad Aliboegović i Velid Pidro su pogađali za Iskru, dok je za goste počasni pogodak postigao Selvedin Karasalihović.

Većih problema u 3. kolu nije imao ni Kiseljak. Na domaćem terenu je sa 3:1 savladao FK Vitez. Toni Škoro, Petar Marković i Vlatko Bošnjak su pogađali za Kiseljak, dok je Admir Zukan pogodio za goste iz Viteza.

NK Vitez i Podgrmeč su odigrali susret bez pogodaka, dok je Vitez u Bužimu sa 2:0 savladao Rudar. Belmin Muhić u 87. i Asmin Ičanović u 89. su svojim golovima donijeli pobjedu domaćinu. Istim rezultatom u Turbetu je Vlašić savladao Elektrobosnu. Selmin Petak je bio dvostruki strijelac.

Jedinu gostujuću pobjedu u 3. kolu ostvarili su fudbaleri Rudar Kamengrada koji su u Velikoj Kladuši bili bolji od domaćeg Krajišnika. Slavio je Rudar 2.1. Adis Šabić je postigao pogodak za Krajišnik, a Sadin Seferović i Admir Ljutić su pogađali za Rudar.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Zapad:

Sloga iz Bosanske Otoke je na domaćem terenu savladala Krajinu iz Cazina rezultatom 2:1, dok je Novi Travnik sa ubjedljivih 4:1 nadigrao Brekovicu 78.

Nakon tri odigrana kola na vrhu tabele sa po devet osvojenih bodova su Iskra i Kiseljak, dok su na dnu Elektrobosna i Brekovica 78 bez osvojenih bodova.

Top Komentari

Malmi_Suomi
@denimen9 - :
2 0
Brazuka
Iskru vodi kriminalac
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi