Iskusan, ali i naivan: Glupost Sušićevog aduta iz Brazila

Nepromišljen start

Iskusan, ali i naivan: Glupost Sušićevog aduta iz Brazila

A. Čaušević

Safet Sušić je i dalje najuspješniji selektor u historiji fudbalske A reprezentacije BiH, prvenstveno iz razloga što je jedini uspio Zmajeve odvesti na nekoliko veliko takmičenje.

Popularni Pape se sa svojim izabranicima plasirao na Svjetsko prvenstvo 2014. godine, a jedno od iznenađenja na spisku putnika za Mundijal u Brazilu bio je i veznjak Anel Hadžić.

Hadžić nije ni igrao kvalifikacije za završnu smotru najboljih selekcija svijeta prije pet godina, ali je svejedno putovao u Južnu Ameriku. Ovaj veznjak je tada nastupao za Sturm iz Graca, a već nekoliko godina nosi dres ekipe MOL Vidi, odnosno nekadašnjeg Videotona.

MOL Vidi je sinoć protiv Ferencvaroša igrao derbi mađarskog prvenstva, 29-godišnji Hadžić je meč počeo od prve minute s kapitenskom trakom na ruci, ali je zaradio isključenje u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Hadžić je nepromišljeno startao na centru igrališta na Tokmaca Nguena i to praktično na isteku nadokande, te mu je sudija Berke bez razmišljanja pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton.

Bilo je to pri rezultatu 1:1, a Ferencvaroš je u nastavku zabio tri gola za na kraju ubjedljivih 4:1 i praktično potvrdu osvajanja nove titule.

Inače, Hadžić je ukupno 14 puta nosio dres reprezentacije BiH, posljednji put u junu 2016. godine u duelu Kirin kupa protiv Danske. 

Promo

Top Komentari

xavi26
prdacine i naslova..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi