Sušić: Sarajevo trenutno najviše volim uz PSG
Foto: EPA

Dao zanimljiv intervju

Sušić: Sarajevo trenutno najviše volim uz PSG

Safet Sušić je bez dileme jedan od najboljih fudbalera svih vremena s ovih prostora. Legendarni Pape se proslavio maestralnim igrama, driblinzima i golovima, koji su predstavljali fudbalsku avangardu, a iako su ti dani danas daleko iza njega, svejedno je i dalje interesantan. Posebno medijima iz regiona.

Tako je Sušić sada dao zanimljiv razgovor za srbijanski Mozzart u kojem je, između ostalog, otkrio da se svojevremeno pored fudbala bavio još nekim sportskim aktivnostima, a otkrio je također i koje klubove posebno nosi u srcu. Očekivano, uz PSG na prvom mjestu se našlo Sarajevo. 

"Kada sam imao dvanaest godina trenirao sam gimnastiku. Čini mi se dva puta sedmično. U mojim rodnim Zavidovićima popularan je bio rukomet i dječaci su imali dilemu, posvetiti se rukometu ili fudbalu. Fudbal je bio popularniji i ja sam se okrenuo fudbalu. Počeo sam u Krivaji, a dodatni motiv dao mi je stariji brat Sead koji je prvi krenuo sa treninzima”, ispričao je legendarni Pape.

Sportske izore i nije mogao imati.

"U tom periodu u najmanjoj mogućoj mjeri je bilo televizora, televizije, prenosa utakmica. Nama je glavna stvar bila da školske torbe ostavimo kod kuće i sa rajom igramo fudbal. Do kasno uveče”.

Otkrio je kako je navijao za Partizan, a u navijačkom srcu danas uz PSG ima samo - Sarajevo.

“Kao dječak navijao sam za Partizan. Plakao sam kad su crno-bijeli izgubili od Reala 1966. godine u finalu Kupa šampiona i pored prednosti od 1:0. Kad je brat Sead prešao u Crvenu zvezdu i osam godina igrao za crveno-bijele i ja sam prešao da navijam za njih. Trenutno, najviše volim FK Sarajevo gdje sam proveo devet i po godina odnosno PSG za koji sam igrao godinu dana manje”.

A kada je u pitanju životni i sportski moto...

“U životu je najbitniji cilj. Prvo sam želio da postanem dobar igrač, pa da zaigram za reprezentaciju, pa da igram na velikim takmičenjima, bitne utakmice…Upornost se isplati, ali morate ići stepenik, po stepenik”.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sušić je, podsjetimo, prije tačno tri dana proslavio svoj 64. rođendan.

Top Komentari

ibrahim51
Takav se fudbaler rada. To je Boziji dar. Malo osoba ima taj dar poput Safeta Susica.Danas BiH nema takvog fudbalera. Proci ce dosta i dosta vremena da se rodi taka igrac. BiH da ima sada takvog igraca nas bi se svaka reprezentacija plasila. Pjanic igra dobro, ali u igri ni 50% ne igra kao Susic sto je igrao.Eto kakav je bio fudbalski majstor Safet Susic. Molim dragog Boga da Safetu podari lijepog zdravlja.I hvalamu na uspjehu sto nas je odveo na svjetsko prvenstvo.
14 0
Romario 77
Covjek je legenda koju izgleda svugdje vise cijene od nas. Zivio ti nama Pape legendo !
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi