Zbog Hadžića ceh u derbiju mađarskog prvenstva platio Hodžić

Ubjedljiv trijumf Ferencvarosa

Zbog Hadžića ceh u derbiju mađarskog prvenstva platio Hodžić

A. Čaušević

Derbi mađarskog prvenstva donio je pet golova. Ferencvaros je u 29. kolu OTP Bank lige s 4:1 pobijedio MOL Vidi. 

Povremeni bh. reprezentativci Anel Hadžić i Armin Hodžić su bili starteri na Groupama Areni, ali meč nisu odigrali do kraja.

Domaći su poveli u 7. minuti kada je pogodio Tokmac Nguen, a tri minute kasnije Hadžić koji je nosio i kapitensku traju je dobio prvi žuti karton. U 22. minuti Loic Nego je izjednačio i vratio stvari na početak.

U prvoj minuti sudijske nadoknade sudija Berke je Hadžiću pokazao drugi žuti karton te ga isključio, a tokom pauze trener MOL Vidija Marko Nikolić je morao napraviti izmjenu te je odlučio da iz igre izvede Hodžića te ubaci Kriszstiana Tamasa.

Ferencvaros je u nastavku maksimalno iskoristio igrača više te do vrha napunio mrežu gostiju. Igor Khartin je u 58. minuti domaćim donio novo vodstvo da bi Davide Lanzaffame golovima u 68. i 92. riješio sve pitanje oko pobjednika.

Ekipa iz Budimpešte je sada stekla 11 bodova prednosti te je s ovim trijufom nova šampionska titula praktično na dohvat ruke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi