Iskusni defanzivac dobio novi ugovor: "Navijači su prepoznali da je Interista u duši"

Ranocchia ostaje na Meazzi

Iskusni defanzivac dobio novi ugovor: "Navijači su prepoznali da je Interista u duši"

Inter je saopštio da je iskusni Andrea Ranocchia potpisao novi ugovor koji bi ga na Giuseppe Meazzi trebao zadržati do 2021. godine.

Ako je vjerovati italijanskim medijima, novi ugovor 31-godišnjem Ranocchiji garantuje 1.5 miliona eura po sezoni, a u isti su uključeni i bonusi vezani za njegove partije.

Bivši kapiten Nerazzurra je u Inter stigao 2011. godine iz Genoe za oko 19 miliona eura, a od dolaska u klub je prošao put od predmeta ismijavanja do miljenika navijača zbog svoje predanosti i požrtvovanosti.

Upravo su na činjenicu da je Ranocchia miljenik navijača podsjetili iz Intera u službenom saopštenju:

"FC Internazionale Milano saopštava da je Andrea Ranocchia produžio saradnju sa klubom do 30. juna 2021. godine.

31-godišnji italijanski defanzivac se Interu pridružio u januaru 2011. godine. Od tog trenutka do danas davao je sve od sebe za naše ciljeve. Ukupno, upisao je 195 nastupa i postigao 12 golova (uključujući jedan gol ove sezoone protiv Rapida) za Inter. Sa Interom je podigao jedan trofej (Kup Italije 2011. godine).

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je pozitivno lice fudbala i sporta. Navijači su prepoznali Andreu kao Interistu u srcu i on je sretan da sa nama nastavi svoju karijeru".

Treba dodati da se Ranocchia nije naigrao ove sezone, pa je tako za Inter odigrao tek sedam susreta u svim takmičenjima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi