Island je dobio novog selektora
FOTO: T. Hebib

Zvanično

Island je dobio novog selektora

H. Zilić

Fudbalski savez Islanda donio je odluku da smijeni Arnara Vidarssona sa mjesta selektora fudbalske reprezentacije Islanda krajem mjeseca marta.

Čini se da je presudio poraz u Zenici od naše selekcije 3:0, jer su u drugom kolu kvalifikacija razmonitrali Lihtenštajn sa 0:7.

Nakon što je ova odluka donesena, Fudbalski savez Islanda krenuo je u potragu za novim selektorom sa kojim će nastaviti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a odluka je u petak ozvnaičena.

Novi selektor fudbalske reprezentacije Islanda je iskusni norveški stručnjak Age Hareide (69).

"Radujem se izazovu, želim pomoći ekipi da uspije. Island ima dosta jakih igrača. Mislim da možemo napraviti dobre stvari", rekao je Hareide nakon potpisa saradnje.

Pomenuti stručnjak je posljednji angažman imao u švedskom Malmeu kojeg je vodio 2022. godine.

Oglasi

Trenerskim poslom se bavi od 1985. godine, a počelo je sve u norveškom Moldeu na čijoj klupi je sjedio čak 12 godina.

Nakon Moldea vodio je Helsingborg, Brondby, Rosenborg, Orgryte, Viking i pomenuti Malme.

Posao na Islandu mu neće biti prva selektorska funkcija jer je već poznat u skandinavskim okvirima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od 2003. do 2008. godine bio je selektor Norveške, a od 2016. do 2020. godine sjedio je na klupi reprezentacije Danske.

Islanđani se nadaju da će Hareide donijeti novu svježinu u reprezentaciji, a upravo u junu igraju duel protiv Slovačke koji bi mogao dosta toga odgovoriti na pitanje kakve su šanse Islanda u Borbi za EURO 2024. godine?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi