Stadion se lagano puni, Zmajevi će imati podršku na dalekom Islandu
FOTO: T. Hebib

Navijači ne znaju izdati

Stadion se lagano puni, Zmajevi će imati podršku na dalekom Islandu

Haris Zilić

Do kvalifikacione utakmice između Islanda i Bosne i Hercegovine u Rejkyaviku ostalo je malo više od 15 minuta, a tribine stadiona se lagano pune.

Naša selekcija će i na dalekom Islandu imati podršku navijača, tako da smo još pokazali da ni dalek put ne može biti prepreka bh. navijačima.

Također tu će biti i BH Fanatciosi koji su prije nekoliko trenutaka također došli na stadion.

S obzirom na loše otvaranje kvalifikacija, Zmajevi više nemaju pravo na poraze. Ako žele da se plasiraju na Euro kroz kvalifikacije, moraju početi da pobjeđuju.

Pobijedili su Lihtenštajn teže od očekivanog u petak (2:1), ali u drugoj utakmici drugog mandata Mehe Kodre na klupi reprezentacije BiH očekujemo puno bolje izdanje i naravno nova tri boda, s kojima bismo se uključili u borbu za drugo mjesto.

Fotoreporter portala SportSport.ba zabilježio je kadrove sa tribina gdje su bh. navijali što možete vidjeti u galeriji na početku našeg teksta.

Oglasi

Utakmicu sudi belgijski sudija Lawrence Visser, a Kodro je napravio određene promjene u sastavu, pa tako u prvih 11 nema Miralema Pjanića. Takođe, na klupu se preselio i Adi Nalić, ali i Nemanja Bilbija, dok su od početka tu Gazibegović, Hadžiahmetović i Tahirović.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Kolašinac, Hadžikadunić, Miličević, Gazibegović, Dedić, Tahirović, Krunić, Hadžiahmetović, Demirović, Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Island je također mijenjao malo formaciju i zprethodnih utakmica, a trebali bi krenuti sa standardnom 4-4-2 formacijom.

Sastav Islanda: Runarsson, Hermannsson, Palsson, Finnsson, Sampsted, Gudmundsson, Traustason, Willumsson, Anderson, Oskarsson, Haraldsson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti