Islanđani tvrde: Nije tačno da su turski igrači čekali na aerodromu tri sata
Nekoliko igrača Turske se požalilo da su bili zadržani tri sata na aerodromu

Ko ovdje laže, a ko govori istinu?

Islanđani tvrde: Nije tačno da su turski igrači čekali na aerodromu tri sata

S. Pašalić

Turska će u utorak odigrati utakmicu 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u gostima kod Islanda.

Gosti su vodeći tim na tabeli u grupi H sa 9 bodova iz tri odigrane utakmice i sa gol-razlikom 8:0.

Turci su u nedjelju na svom terenu savladali Svjetske prvake Francuze sa 2:0 i bili su u odličnom raspoloženju, ali se ono pokvarilo dolaskom na aerodrom u Keflaviku.

Igrači Turske Burak Yilmaz i Emre Belezgolu požalili su se da su čekali tri sata na aerodromu dok su njihov prtljag detaljno pretresali.

"Ovo je bezobrazluk. Tri sata sam tamo stajao. Sve torbe su otvorili i po više puta ih prekopavaju. Letjeli smo šest i po sati, a sada tri sata čekamo", kazao je Yilmaz.

"Ne bih želio ništa govoriti, neka oni objasne sve ovo. Šteta jeste, od slijetanja nas podvrgavaju bespotrebnim kontrolama", kazao je Belezoglu.

Ipak, sada su se oglasili i iz uprave aerodroma i prema njihovoj tvrdnji igrači Turske ne govore istinu.

"Prošlo je osamdeset minuta otkako je turska nacionalna ekipa stigla u zračnu luku Keflavik i dok posljednji putnici nisu napustili carinsku ispostavu"

"Avion je sinoć bio u skladištu u zračnoj luci Keflavik u 19:40, a posljednji putnici stigli su u carinsku ispostavu oko 21:00", stoji u izjavi Isavije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U obrazloženju Isavije stoji da je sigurnosna pretraga obično brza, ali sinoć je to trajalo nešto duže jer je bilo dosta elektronike i tekućine u vrećicama, a koje je trebalo ranije izvaditi prije nego što su one stavljene na provjeru

Turske vlasti su se i zvanično žalile na cijelu situaciju, a Ministarstvo vanjskih poslova sada ispituje to pitanje.

Top Komentari

mats
zapadnoevropska lazljiva gamad...koja je to bagra...samo je pitanje vremena kad ce i Bogu vise dodijati a onda-kuku li je njima..previse sus e pohasili sa svojom"demokratijom"( a sto u prevodu znaci-sva prava samo i isklojucivo krscanima i bijelcima a ostale ubi...)..nicija nije do sabaha gorila...ovako oni vazda nadju neku"malu nebitnu drzavicu" da "iznese stav EU"...volio bi da BiH sklopi ugovor sa Kinom, Rusjiom i Turskom...od dva ZLA -biraj manje...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi