Turski igrači poniženi na aerodromu: Umjesto mikrofona četka za WC šolju!

Diplomatski skandal na pomolu

Turski igrači poniženi na aerodromu: Umjesto mikrofona četka za WC šolju!

Admin Čaušević

Gostovanje Turskoj Islandu moglo bi se pretovoriti u diplomatski skandal između dvije zemlje. 

Turska će sutra u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gostovati Islandu, a fudbaleri te selekcije su na aerodromu u u Keflaviku doživjeli pravo poniženje.

Napadač Burak Yilmaz i Emre Belezgolu su se požalili kako je pasoška kontrola trajala čak tri sata, dok su prerovljeni i prtljazi fudbalea iz nepreciziranih sigurnosnih razloga.

Skandal je napravio i jedan lokalni novinar koji je prilikom uzimanja izjave Belezoglulu umjesto Belezogluu približio četku za WC šolju.

"Ovo je bezobrazluk. Tri sata sam tamo stajao. Sve torbe su otvorili i po više puta ih prekopavaju. Letjeli smo šest i po sati, a sada tri sata čekamo", kazao je Yilmaz.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ne bih želio ništa govoriti, neka oni objasne sve ovo. Šteta jeste, od slijetanja nas podvrgavaju bespotrebnim kontrolama", kazao je Belezoglu.

Nakon nemilih događaja turske vlasti su vlastima Islanda uručile diplomatsku notu u kojoj su osuđili sinoćnji prijem fudbalske reprezentacije Turske.

Top Komentari

epa
pamti pa vrati kada dodju oni u tursku vi njih cuvajte maximalno koliko mozete po zakonu natjerajte ih da svaku carapu raspakuju...
2 0
komshija
Sta je problem? Samo im vracaju na nacin kako se ostali drzavljani docekuju kad slete u Tursku. Hebena murija na svakom koraku, trkeljaju porodice citave i po 5 sati.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi