Amar Osim mu je "spustio rampu", ali bivši igrač Arsenala i Burnleyja svejedno dolazi u BiH

U niži rang

Amar Osim mu je "spustio rampu", ali bivši igrač Arsenala i Burnleyja svejedno dolazi u BiH

Edmir Škorić

Mladi engleski nogometaš Ismaila Diallo karijeru bi mogao nastaviti u federalnom prvoligašu iz Banovića, ekipi Budućnosti.

Ismaila Diallo ima 21 godinu i ovaj napadač trenutno je slobodan na tržištu, dok je prethodno bio čaln Santa Colome u Andori.

Interesantno da je mladi Englez porijeklom iz Gvineje svojevremeno igrao za mladi, U17 tim Arsenala, te za U21 ekipu Burnleyja. Bio je član i engleskih amaterskih timova Hastings Uniteda i Lancinga. 

Sada se očekuje njegov dolazak u ekipi Budućnosti, te će imati jedno zanimljivo iskustvo ukoliko potpiše ugovor sa Banovićanima i zaigra na terenima Prve lige Federacije BiH. 

Ono što je zanimljivo, prije godinu dana bio je blizu potpisa za mostarski Velež. Boravio je na probi u Mostaru kod trenera Amara Osima, ali nije se dugo zadržao...

Oglasi

Budućnost je prošlu sezonu okončala na trećem mjestu na tabeli sa 50 bodova, a želi dobar rezultat napraviti i u sezoni koja slijedi.

Nekadašnji premijerligaš će tako petu sezonu uzastopno igrati u Prvoj ligi u kojoj je do sada proveo devet sezona, a posljednji nastup u Premijer ligi imao je 2011. godine.

U Budućnosti postoji niz talentovanih igrača, pa se s pravom u ovom timu nadaju da će u sezoni 2023/24 igrati važnu ulogu u drugom rangu bh. nogometa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Maid Demirović je nedavno bio na probi u Željezničaru. On je prošao sve omladinske selekcije Banovićana i sa 16 godina zaigrao za prvi tim a već sa 18 bio kapiten. Zvanično je proglašem najboljim mladim igrače protekle sezone Prve lige FBiH.

On je jedan u nizu talentovanih nogometaša Budućnosti, a uz nekolicinu iskusnih očekuje se borba za sami vrh iako će nova sezona biti jako interesantna pošto se u ligu vraćaju i Sloboda, te zenički Čelik, a tu je i dosta ambicioznih timova poput Stupčanice, Bratstva ili Zvijezde...

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Taceoni
E kad si u Buducnosti onda si bez buducnosti
1 0
komentator1
Hahahahaahhahahahahahaha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi