Ispali iz Bundeslige prvi put nakon 27 godina

Hannover matematički drugoligaš

Ispali iz Bundeslige prvi put nakon 27 godina

Hannover je jučer zvanično ispao iz Bundeslige, što je za ovaj tim prva eliminacija iz najelitnijeg ranga nakon 27 godina.

Nakon što je Frankfurt rezultatom 2:1 slavio protiv Mainza, postalo je jasno da se naredne sezone na HDI-Areni igrati utakmice 'Cvajte'.

Hannover nakon 31 kola zauzima posljednje mjesto na tabeli sa samo 22 boda i ostao je bez matematičkih šansi za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj njemački klub je posljednjih 14 godina bio redovan član Bundeslige, a do sada je iz nje ispadao u četiri navrata i to 1974., 1976., 1986. i 1989. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi