Ispovijest zvijezde Tottenhama: Moji prijatelji su mrtvi ili u zatvoru
(Foto: EPA) Lucas Moura je nakon godina "patnje" u PSG-u minule zime stigao u Tottenham i pokazao da će biti veliko pojačanje za Pijetlove.

Lucas Moura otvorio dušu

Ispovijest zvijezde Tottenhama: Moji prijatelji su mrtvi ili u zatvoru

Lucas Moura je svojevremeno važio za jednog od najtalentovanijh mladih fudbalera u Brazilu, a sa takvom reputacijom je stigao u PSG, ali su stvari ubrzo krenule krivim tokom.

Moura je dobijao sve manje prilika na Parku prinčeva, zadnjih šest mjeseci u PSG-u gotovo da nikako nije igrao, mnogi su ga proglasili "propalim" igračem, ali Mauricio Pochettino nije mislio tako.

Odlučio ga je u januaru ove godine dovesti u Tottenham i nakon perioda adaptacije 26-godišnji Brazilac je konačno dobio priliku kakvu zaslužuje i pokazao se velikim pojačanjem za Pijetlove.

U novoj sezoni Premier lige je postigao tri gola, a ovaj sjajni krilni igrač je u ekskluzivnom intervjuu za Evening Standard govorio o svojim počecima i surovoj realnosti odrastanja u Brazilu.

Lucas Moura je odrastao u siromašnom dijelu ionako najopasnijeg grada u Brazilu, Sao Paula. Grada koji je dugo vremena konkurisao za neslavnu titulu grada sa najvišom stopom ubistava u Južnoj Americi. Fudbal je, tako, za Mouru bio utočište i bijeg iz surove realnosti.

"Bilo je jako teško kada sam bio mlad jer je bilo puno problema sa nasiljem, bandama, oružjem, drogom - jednostavno sa kriminalom... Imam puno prijatelja koji su izabrali put kriminala. Neki od njih su u zatvorima, a neki su mrtvi. Izabrali su pogrešan put", otvorio je dušu Lucas Moura, pa nastavio svoju životnu priču:

"Često sam igrao fudbal na ulici. Moj san je bio da postanem fudbaler, zbog toga i nisam pošao krivim putem. Uvijek sam vjerovao da mogu ostvariti snove i pružiti bolji život svojoj porodici. Roditelji su mi pokazali koji je to pravi put... Ono čemu su me oni naučili i moj san da postanem fudbaler - to je ono što me spriječilo da krenem lošim putem, putem kriminala. Sada mi je nemoguće zamisliti da se bavim nečim drugim jer sam u svojoj glavi uvijek želio biti fudbaler."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zahvaljujuči njegovom talentu i fudbalskoj karijeri Lucasova porodica danas živi u mirnijem dijelu Sao Paula, ali je on i dalje zabrinut za njihovu sigurnost.

"Sao Paulo je danas gori nego prije 10 godina. Moji roditelji i braća više ne žive na istom mjestu, ali imam prijatelja i rođaka koji su ostali u starom kvartu. Kada sam u Brazilu i kada ih odem posjetiti to zna biti zaista strašno. Noću se otimaju auta. Tamo je jako teška situacija... Naravno da razmišljam o takvim stvarima. Moji roditelji danas žive u lijepoj kući, ali to je Brazil, to je Sao Paulo. Dok sam u Engleskoj uvijek razmišljam o njima zbog svih opasnosti", poručio je Moura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi