Tottenham znatno ojačan u londonskom derbiju
Eriksen je propustio posljednje četiri, a Dembele dvije utakmice

Vraćaju se Eriksen i Dembele

Tottenham znatno ojačan u londonskom derbiju

U subotu će s početkom u 16 sati biti odigran londonski derbi u kojem će snage odmjeriti West Ham i Tottenham.

Spursi će u ovaj meč ući znatno ojačani u odnosu na nekoliko prethodnih utakmica jer se u tim konačno vraćaju Christian Eriksen i Mousa Dembele.

Danski veznjak propustio je posljednje četiri utakmice zbog povrede stomaka, dok Dembele nije igrao na posljednja dva susreta zbog problema sa butnim mišićem.

"Povratak ove dvojice igrača je fantastična vijest za nas. Vrlo je važno imati ih na raspolaganju jer su od velike važnosti za ekipu, ali vidjet ćemo hoće li nastupiti od prve minute ili ući sa klupe", rekao je menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Povratak Eriksena i Dembelea je velika olakšica za Pochettina koji i dalje ne može računati na Dele Allija, Dannyja Rosea i Jana Vertonghena koji su povrijeđeni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi